Peynirli ve Çay üzümlü (Yaban Mersinli) Limon Soslu Krep

Peynirli ve Çay üzümlü (Yaban Mersinli) Limon Soslu Krep

  • 3/4 kâse yağsız rikota peyniri
  • Yarım paket (150 gram) yağsız ipeksi tofu
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • 1 kâse taze çay üzümü (yaban mersini)
  • 2.5 çorba kaşığı gerçek çayüzümü reçeli
  • 4 hazır krep
  • Yemek yağı spreyi
  • Yarım limon

200 derecede kaynatın. Orta büyüklükte bir kâsede rikota peynirini, tofuyu ve tuzu karıştırın. 1/4 kâse çayüzümünü peynir karışımına atın; 3/4 kâse çayüzümünü sos için ayırın. 1.5 çorba kaşığı reçeli (krep başına 1 çay kaşığı) kreplerin üzerine hafifçe dökün. Peynir karışımını reçelin üzerine yayın. Krepin her iki tarafını dolgunun üzerine 2″şer santim katlayın ve yuvarlayarak dolguyu kapatın. Büyükçe bir cam yemek kabının içini yemek yağı spreyiyle kaplayın. Krep rulolarını birleşme yerleri aşağı gelecek şekilde kâseye dizin. Kabın üzerini folyoyla kaplayın ve 10 dakika pişirin. Bu arada, 1 çay kaşığı limon alın ve bir kenara koyun. 1 çorba kaşığı kadar limon suyunu sıkın. Çayüzümünü, limon suyunu ve geri kalan 1 çorba kaşığı reçeli orta büyüklükte bir cezvede karıştırın. Üzümler patlayana ve karışım hafifçe koyulaşana kadar 3-4 dakika süreyle kaynatın ve arada bir karıştırın. Krepleri iki servis tabağına yerleştirin; üzerlerine çayüzümü sosu dökün ve biraz limon ekin.

Kemikler

Peynirdeki kalsiyum kemik gelişimine yararlıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.