Kremalı Keçi Peynirli Omlet Frenk Soğanı ve Mısır ile Birlikte
- Yemek yağı spreyi
- 1/4 fincan taze veya eritilmiş donmuş mısır taneleri
- 3 büyük yumurta beyazı
- 1 büyük yumurta
- 2 çorba kaşığı yağsız soya sütü ya da yağsız inek sütü V4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze biber
- 4 çorba kaşığı (30 gram) ufalanmış keçi peyniri ya da ot katılmış keçi peyniri
- 1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı dövülmüş taze frenk soğanı
Büyükçe bir teflon tavayı yemek yağı spreyiyle kaplayarak orta ateşte ısıtın. Mısırı ekleyin; mısırlar kahverengiye dönmeye başlayana kadar 2-3 dakika süreyle pişirin ve arada bir karıştırın. Orta büyüklükte bir kasede, yumurta beyazlarını, yumurtayı, soya sütünü, tuzu ve biberi çırpın. Karışımı tavaya dökün ve yumurtalar dibe oturana kadar 2 dakika süreyle pişirin. Yumurtaların pişmeyen kısımlarının kenarlara kayması ve yerleşmesi için ıspatulayla hafifçe kenarları kaldırın. Ortası neredeyse katılaşana kadar 2 dakika süreyle pişirmeye devam edin. 3 çorba kaşığı peynir ve 1 çorba kaşığı
soğanı yumurta karışımının üzerine serpin. Geri kalan 1 çorba kaşığı peyniri ve 1 çay kaşığı soğanı garnitür olarak bir kenara ayırın. Büyük bir ıspatula kullanarak, omletin bir yansını dolgunun üzerine katlayın; peynir eriyene kadar 1 dakika süreyle pişirin. İkiye bölün; servis tabaklarına aktarın ve geri kalan peynirlerle ve soğanlarla süsleyin.
Kemikler
Peynirdeki kalsiyum ve sütteki kalsiyum, D Vitamini ve magnezyum, kemiklerin gelişimine katkıda bulunur.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.